Skip links

Chinees Leren

Chinees Leren in Arnhem: Ontdek een Wereld van Taal en Cultuur

Inleiding

Chinees leren in Arnhem opent de deur naar een fascinerende wereld van taal en cultuur. Of je nu geïnteresseerd bent in de rijke geschiedenis, de bloeiende economie of gewoon de schoonheid van de taal zelf, Chinese Les Arnhem biedt een uitgebreid programma dat is afgestemd op verschillende behoeften en niveaus. Hierbij leer je

De Voordelen van Chinees Leren

  1. Culturele Verdieping

Chinees leren gaat verder dan alleen taal. Het omvat ook de diepgaande kennis van de Chinese cultuur, tradities en gewoonten. Door de taal te begrijpen, krijg je een dieper inzicht in de rijke geschiedenis en moderne ontwikkelingen van China.

  1. Zakelijke Mogelijkheden

Met China als een wereldwijde economische grootmacht biedt het beheersen van de Chinese taal aanzienlijke zakelijke kansen. Of je nu van plan bent om te reizen, samen te werken met Chinese bedrijven of internationaal te handelen, het leren van Chinees vergroot je professionele mogelijkheden.

  1. Persoonlijke Groei

Chinees leren bevordert cognitieve vaardigheden, geheugenverbetering en versterkt je vermogen om complexe informatie te begrijpen. Het is een uitdagende maar lonende taal die je persoonlijke groei en intellectuele ontwikkeling stimuleert.

Unieke Kenmerken van Onze Lessen

Onze Ervaren Docent: Zhongjun Shen

Onze ervaren docent, Zhongjun Shen, heeft een indrukwekkende achtergrond in zang en opera en jarenlange ervaring als docent zang, piano en het geven van Chinese les. Met haar uitgebreide kennis en internationale ervaring heeft ze velen begeleid op hun reis om de Chinese taal te beheersen.

Inhoud van de Chinese Lessen

Onze lessen zijn interactief en boeiend. We geloven in het actief betrekken van studenten, waarbij gesprekken, oefeningen en culturele activiteiten worden geïntegreerd om het leerproces te versterken. De lessen zijn voor beginners tot ver gevorderden. Vanuit de basis leer je jezelf in het Chinees verstaanbaar maken. Er wordt aandacht besteed aan het ontwikkelen van de uitspraak, luister en leesvaardigheden. Daarbij komt ook de grammatica aan bod en het Chinese schrift ook wel het pinyin en de Chinese karakters. Bij het begin wordt er gewerkt aan een woordenschat van 150 woorden en bij ieder niveau uitgebreid naar meer. Dit alles is verwerkt in een gevarieerde les waarbij je continu met de Chinese taal bezig bent. In de vorm van luisteren en kijken van een Chinese film, of het schrijven van een Chinese tekst in kalligrafie of het zingen van een Chinees lied zijn enkele voorbeelden van lesvormen die tijdens de Chinese lessen worden behandeld.

Hieronder zijn inhoudelijke onderdelen van de Chinese les Arnhem:

Uitspraak en Tinten (Tonen): Voor beginners is het essentieel om de uitspraak van het Mandarijn te leren, inclusief de tonen. Het Mandarijn heeft vier tonen die de betekenis van woorden veranderen.

Basiskennis van Karakters: Het leren van  Chinese karakters (Hanzi) en hun betekenissen is een integraal onderdeel van de lessen.

Dagelijkse Conversatie: Het oefenen van dagelijkse conversatie, zoals begroetingen, vragen stellen, simpele zinnen en zelfintroducties, helpt bij het ontwikkelen van spreekvaardigheid.

Grammatica en Zinsstructuur: Het begrijpen van de basisgrammatica en zinsstructuur van het Mandarijn is belangrijk om correcte zinnen te kunnen vormen.

Luister- en Leesvaardigheid: Oefeningen om luistervaardigheid te verbeteren door naar gesproken Chinees te luisteren en teksten te lezen om begrip op te bouwen.

Schrijfvaardigheid: Het oefenen van het schrijven van karakters en het opbouwen van basale schrijfvaardigheden maakt ook uit van de lessen.

Culturele Elementen: ook wordt er aandacht besteedt voor culturele aspecten, zoals gebruiken, tradities, en het begrijpen van de context waarin de taal wordt gebruikt.

Wat is HSK

HSK staat voor Hanyu Shuiping Kaoshi, wat in het Chinees betekent “Chinese Proficiency Test”. Het is een gestandaardiseerde test die wordt gebruikt om de Chinese taalvaardigheid van niet-Chinese sprekers te meten. De HSK-test beoordeelt luister-, lees- en schrijfvaardigheden in het Mandarijn Chinees. Het bestaat uit verschillende niveaus, van HSK1 (elementair) tot HSK6 (gevorderd), waarbij HSK6 het hoogste niveau van beheersing vertegenwoordigt. Het behalen van bepaalde HSK-niveaus kan vaak worden gebruikt als een referentie voor Chinese taalvaardigheid bij het solliciteren naar banen of studeren in China.

De lessen die gericht zijn op het voorbereiden van HSK bevatten specifieke elementen die gericht zijn op de examenvoorbereiding. Hier zijn enkele onderdelen van lessen die zich richten op HSK:

Vocabulaire en Woordenschat: De Chinese lessen zijn gericht  op het uitbreiden van de woordenschat en het leren van specifieke woorden en zinnen die vaak voorkomen in de HSK-examens.

Grammatica en Zinsstructuur: De focus ligt op het begrijpen en toepassen van de grammatica en zinsstructuur die vereist zijn voor de verschillende niveaus van de HSK-test.

Luister- en Leesvaardigheid: Oefeningen en praktijktests gericht op het verbeteren van luister- en leesvaardigheden om te kunnen voldoen aan de eisen van de HSK.

Schriftelijke vaardigheden: Het oefenen van het schrijven van karakters en het opbouwen van vaardigheden in het schrijven van korte teksten die overeenkomen met de niveaus van de HSK-test.

Testsimulaties en Praktijkexamens: Het maken van oefentests en simulatie-examens om de vaardigheden te testen en vertrouwdheid te krijgen met het format en de structuur van de HSK-test.

Strategieën voor de Test: Het leren van strategieën voor het omgaan met verschillende soorten vragen en het beheren van de tijd tijdens het examen.

De inhoud van de lessen voor HSK-voorbereiding kan sterk variëren afhankelijk van het niveau waarop je je voorbereidt (HSK 1-6). Het is gericht op het ontwikkelen van vaardigheden die specifiek zijn afgestemd op de vereisten van de HSK-test op dat niveau.

Cursusaanbod bij Chinese Les Arnhem

1. Groepslessen voor Kinderen

Onze groepslessen voor kinderen zijn ontworpen om op een speelse manier de basis van de Chinese taal te introduceren. Met interactieve activiteiten en boeiende gevarieerde lesmethoden wordt leren een avontuur. Alles volgens het HSK toetsingssysteem.

2. Privéles Chinees voor Tieners of Volwassenen

Voor tieners en volwassenen bieden we gepersonaliseerde lessen aan. Deze lessen zijn afgestemd op jouw tempo, niveau en behoeften, waardoor je snel vooruitgang boekt en specifieke taaldoelen kunt bereiken. Ook zijn er mogelijkheden om kleine groepen te maken.

3. Zangles

Naast taallessen bieden we ook zanglessen aan. Ontdek de schoonheid van de Chinese taal door middel van muziek en verbeter tegelijkertijd je uitspraak en intonatie.

4. Pianoles

Leer niet alleen de taal, maar ook de melodieën ervan. Onze pianoles combineert taal en muziek op een harmonieuze manier, waardoor je niet alleen de woorden leert, maar ook de klanken van het Chinees begrijpt.

Chinees leren op een flexibele manier

We begrijpen dat iedereen een uniek schema heeft. Daarom bieden we flexibele planningsopties aan, waaronder avond- en weekendlessen, zodat je Chinees leren kunt integreren in je drukke leven.

Inschijven Chinees leren

Meld je nu aan bij Chinees leren en leer de Chinese taal en cultuur. Kies uit groepslessen voor kinderen, privélessen voor tieners of volwassenen, of zang- en pianoles. Begin vandaag nog jouw chinese avontuur!

favi

Nu inschrijven!

Bel mij voor vragen!

Deze website gebruikt cookies voor een betere gebruikerservaring!