Skip links

Pianoles

Inleiding Pianoles

De Pianoles
van Zhongjun Shen wordt gegeven in een boeiende setting waarbij ze haar kennis
met liefde voor muziek deelt met anderen.
Ze heeft geduld en weet haar studenten te motiveren en te inspireren door haar
passie voor muziek over te brengen. Ze weet hoe ze het enthousiasme van de
studenten kan aanwakkeren en hen gemotiveerd te houden om te oefenen en te
leren. Ze geeft les aan kinderen en volwassenen.

Inhoud van de lessen

De Pianoles van Zhongjun omvat instructie en training in het bespelen van de piano. Hier zijn enkele aspecten van pianoles:

Techniek: De Pianoles begint vaak met het aanleren van de juiste handhouding, vingerzetting en bewegingstechnieken om de piano efficiënt te bespelen en blessures te voorkomen.

Muziektheorie: De Leerlingen leren noten lezen, ritmes begrijpen, akkoorden, toonladders en andere elementaire muziektheorie die essentieel is voor het begrijpen van muziekstukken en het spelen ervan op de piano.

Repertoire: Pianostudenten leren verschillende stukken uit diverse genres, van klassiek tot modern. Dit helpt bij het ontwikkelen van verschillende speelstijlen en interpretatieve vaardigheden.

Expressie: De Pianoles omvat ook het begrijpen van de emotionele en expressieve aspecten van muziek. De Studenten leren hoe ze emotie en gevoel in hun spel kunnen leggen.

Oefenen: Regelmatige en consistente oefening is cruciaal om vooruitgang te boeken. Zhongjun zal als pianoleraar vaak oefenmethoden en strategieën aanbevelen om de vaardigheden te verbeteren.

Feedback en beoordeling: Tijdens de lessen ontvangen studenten feedback van hun Zhongjun over hun vooruitgang en technische vaardigheden. Dit helpt hen om te weten waar ze aan moeten werken en hoe ze zich kunnen verbeteren.

De Pianoles kan individueel of in groepsverband worden gegeven, en kan in combinatie met zangles en kan ook worden onderbouwd met de Chinese taal. Het niveau van de leerling en de muzikale doelen van de student bepalen de lesvorm. Het doel is om pianisten te helpen hun technische vaardigheden te ontwikkelen terwijl ze genieten van het proces van het leren bespelen van dit prachtige instrument.

Optreden:

Ook worden er regelmatig optredens georganiseerd tijdens pianoles en kan een waardevolle ervaring zijn, omdat het studenten de kans geeft om hun vorderingen te tonen en om te wennen aan het spelen voor een publiek, zelfs als dat publiek alleen de leraar en medestudenten is. Hier zijn enkele redenen waarom optreden tijdens pianoles nuttig kan zijn:

Vertrouwen opbouwen: Optreden voor anderen kan het zelfvertrouwen vergroten en studenten helpen zich comfortabeler te voelen bij het spelen in het openbaar.

Feedback ontvangen: Een optreden kan waardevolle feedback opleveren van de leraar en medestudenten over wat goed ging en waar nog verbetering mogelijk is.

Motivatie verhogen: Het vooruitzicht van een optreden kan studenten motiveren om harder te oefenen en zich voor te bereiden, waardoor hun vaardigheden verbeteren.

Stressbeheersing: Door regelmatig voor een groep te spelen, kunnen studenten leren omgaan met de druk en stress die gepaard gaan met optreden.

Het optreden tijdens pianoles kan informeel zijn, zoals het spelen van stukken voor medestudenten en de leraar, of het kan worden georganiseerd als een meer formele voorspeelavond waar ouders of vrienden worden uitgenodigd.

Hoewel het niet altijd een verplicht onderdeel is van pianoles, kan het een waardevolle aanvulling zijn, omdat het studenten de kans biedt om hun vaardigheden en vooruitgang te tonen in een ondersteunende omgeving.

Inschrijven voor Chinese Pianoles

Als je geïntrigeerd bent door de schoonheid van Chinese pianomuziek, overweeg dan om je in te schrijven voor Chinese pianoles bij Chinese Les Arnhem. Onze ervaren docent begeleiden je door de unieke wereld van Chinese pianomuziek, helpen je bij het ontwikkelen van je pianovaardigheden en bieden inzicht in de diepe culturele context van de muziek. 

Nu inschrijven!

Bel mij voor vragen!

Deze website gebruikt cookies voor een betere gebruikerservaring!